Читај ми!

Премијера "Ђаволијаде"

У Шабачком позоришту премијерно изведена представа "Ђаволијада" у режији Никите Миливојевића. Прича Михаила Булгакова о неразумљивој стварности испричана духовито, језиком гротеске, одушевила је публику.

Шабачка публика уживала је у представи "Ђаволијада". Ово је прва овогодишња премијера Шабачког позоришта и шеста представа коју је познати редитељ Никита Миливојевић радио у овом граду.

Када је у фирму у којој ради дошао нови директор, у животу књиговође Короткова, почели су да се преплићу стварност и фикција. На сваком кораку појављивало се нешто бесмислено.

"Ја играм Короткова у овој представи која је сјајна. Ово је мој први професионални ангажман", каже глумац Милош Војновић.

Шибице уместо плате, отказ, сусрети са необичним људима, само су неке од епизода из живота књиговође Короткова.

Директор шабачког позоришта Зоран Карајић каже да је ово прича о збуњивању у стварности, прича о томе шта је здрав разум, шта је могуће, а шта немогуће.

Лутке које говоре, глумачка игра у холу, гледаоци на сцени, само су неки од елемената деведесетоминутне представе.

Публика каже да је представа модерна и да има пуно скривених ствари које могу да се открију само ако се добро гледа и ако се пуним срцем ужива.

Иако припрема представу за Шекспиров "Глоб Театар" у Лондону, Никита Миливојрвић, два пута дневно био је на пробама у Шапцу.

"Човек иде тамо где му је лепо, где је добродошао и где се осећа добро. Мислим да је то један од разлога што сам ја овде. Посрећиле су нам се неке представе, волимо да сретнемо једни друге", каже познати редитељ.

Једанаесточлана глумачка екипа представу је припремала скоро три месеца.

Анета Томашевић, глумица каже да је Никита Миливојевић познат као редитељ који много воли глумце и то несебично показује тиме што брижљиво сваки лик разради са глумцем који га тумачи.

"Глумцима је дозвољено да предлажу, маштају и да се играју, што је суштина овог посла", каже Анета.

Поред режије, Никита Миливојевић био је задужен и за драматизацију, сценографију и избор музике. Његове представе које је радио у Шапцу, наставиле су живот и у Ђаволијади, јер је делове сценографије користио и за причу Михаила Булгакова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво