Читај ми!

Три жртве мећаве

Снежна мећава однела три живота у ваљевском крају. Због високих снежних наноса поједине деонице у вишим пределима Ваљева, Ивањице и Сјенице и даље нису проходне. Екипе зимских служби раде на рашчишћавању снега и пробијању снежних покривача.

У планинским селима ваљевског краја снежна мећава однела је у протекла два дана три живота, потврђено је Танјугу у Полицијској управи Ваљево.

На сеоском путу Ваљево-Мравињци, према Повленској коси, смрзла се у снегу С. З. (49) из планинског села Лелић код Ваљева.

Жена, слабог здравственог стања, кренула је од куће и залутала у снежној мећави, а не могавши да се снађе остала је завејана на путу.

У планинском селу Бобова, подно Медведника, у сметовима снега недалеко од своје куће пронађен је мртав М.П. (52), земљорадник из овог села. Лекари Дома здравља у Ваљеву су мишљења да је смрт наступила као последица инфаркта.

Зимска мећава и снежни наноси већи од два метра, однели су још један људски живот, у селу Доњи Таор на планини Повлен. Како наводе мештани и Гоњег и Доњег Таора, ради се о осамдесетједногодишњем старцу, који је живео сам у породичној кући завејаној високим снежним покривачем.

Њега је у снегу пронашао брат, чија се кућа налази недалеко. За сада се не зна узрок смрти, а сахрана још није обављена због високих снежних наноса. Пут до куће је непроходан па се очекује да ће у току сутрашњег дана бити прочишћен како би се сахрана обавила.

Од 14 општина у којима је проглашена ванредна ситуација због снега, најтеже је на подручју Нове Вароши, Пријепоља, Црне Траве, Ивањице, Александровца, Бруса.

Стотине километара локалних путева још је завејано, па су одсечена многа села. У Љубовији су сметови високи до пет метара. Болесне и старе евакуишу ватрогасци, војска и грађани.

У општинама Љубовија и Крупањ, после поновних кварова, снабдевање електричном енергијом је обезбеђено за све месне заједнице.

После отклоњених кварова на нисконапонској мрежи и Мали Зворник добио је струју. 

Екипе зимских служби константно раде на рашчишћавању снега и пробијању снежних покривача.

Само је општина Рековац укинула ванредну ситуацију због стабилизације стања на својој територији.

Ивана Драговић из Ауто-мото савеза Србије каже да се на аутопутевима и фреквентним магистралним путевима саобраћај, после интервенције путара, обавља по местимично влажним коловозима.

Због веома ниских температура изражена је опасност од поледице. Најкритичније деонице под ледом су у региону Крушевца, Крагујевца као и на магистралном путу Панчево-Вршац.

На коловозима у планинским пределима Врања, Новог Пазара, Сјенице, Ивањице, Чачка, Ужица и Ваљева саобраћај је и даље отежан.

Камионима са приколицом и шлеперима забрањено је кретање на свим прилазним путевима ка Копаонику, Гочу, Голији, преко Црног врха и Дебелог брда.

На граничним прелазима задржавања путничких аутомобила су 20 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара