Читај ми!

Панчевачка Млекара поново ради

После раскида неуспешне приватизације Млекара у Панчеву није радила две и по године. Предузеће је из стечаја купио нови власник и део радника се поново вратио на посао, а препознатљиви млечни производи панчевачке Млекаре опет се могу купити у продавницама широм Јужног Баната.

Панчевачко млеко и млечни производи поново се продају у продавницама Јужног Баната. Млекару у Панчеву, која није  радила две и по године, из стечаја је купио нови власник.

После две и по године неизвесности двадесет троје радника вратило се на своје радно место. Сналазили су се, кажу, како знају и умеју да би преживели и сад се надају да ће моћи да зараде плату од посла који најбоље умеју да раде.

Златко Јанаћковић каже да је у међувремену радио приватно, али да је једва чекао да се врати у Млекару.

"Овде сам више од тридесет година и стално сам мислио на своју фирму. Важно је да смо наставили производњу и надам се да се више никада неће прекидати", каже Јанаћковић.

Његова колегиница Славица Николовски једва је чекала да се врати на посао.

"Не могу да вам опишем како се осећам, али надала сам се да ћу дочекати овај дан и да ћу се вратити на своје радно место. Нама је важно да радимо и да зарадимо плату", истиче Николовска.

Нови власник Млекаре Бошко Ракић уложио је око милион евра у покретање производње. За  млекаре у Шапцу, Сомбору и Крагујевцу већ је уговорено услужно сушење млека, а за кондиторску индустрију производиће се маслац и млеко у праху.

Најтеже је било обезбедити откуп сировог млека, али са ценом од тридесет динара по литру све више је сточара који се враћају панчевачком прерађивачу.

"Почели смо откуп млека 2. јануара. За сад откупљујемо 50.000 литара за производњу маслаца и млека у праху и још толико за прављење конзумних млечних производа. Желимо да повратимо изгубљено поверење код сточара, али и код наших потрошача. Зато ћемо поштовати све наше уговорене обавезе, а квалитет ће нам бити на првом месту", обећава Ракић.

Уз стандардне млечне производе млеко, јогурт и павлаку и некадашњи бренд панчевачке  Млекаре-кефир, од следеће недеље опет ће се производити и то по некадашњој Кавкаској технологији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи