Читај ми!

Пироћанци изабрали личност године

Директор Слободне зоне Пирот Драган Костић, понео је титулу "Пироћанац године", коју додељују новинари и слушаоци радија "Плус" из Пирота личностима које су својим радом допринеле развоју овог града.

У традиционалној акцији радија "Плус" из Пирота, проглашене су личности године у привреди, здравству, култури, локалној управи и спорту. Жири су чинили новинари националних и локалних медија, а део гласова дали су и слушаоци радија.

Титулу "Пироћанац године" понео је др. Драган Костић, директор Слободне зоне Пирот. Његовим ангажовањем Слободна зона Пирот је  постала најбоља у Србији, са извозом од 200 милиона евра и укупним прометом од 380 милиона евра.

Директор радија "Плус" и идејни творац манифестације "Личност године" Ненада Пауновића каже да апострофирање најбољих подстиче креативну утакмицу, такмичење у коме ће свако дати свој допринос да Пирот добије највише.

"Интересовање за ову акцију постало је огромно. Колеге новинари су помогли да све у Пироту ставимо на црту и натерамо их да кажу да је неко био бољи од њих. Сада смо постигли да свако потајно, па чак и јавно жели да буде део ове приче. На крају свега је порука да Пирот са таквим људима има будућност", истиче Пауновић.

Посебно признање за хуманост добила је трочлана екипа Хитне помоћи, на челу са др Момчилом Бојкићем. Они су ризикујући сопствене животе спасили радника са платформе репетитора на Црном врху, на висини од преко 20 метара.

Ове године Пироћанци су имали прилику и да гласају за министре из републичке Владе који су највише учинили за Пирот. Признања су понели министар екологије и просторног планирања Оливер Дулић и бивши министар економије Млађан Динкић.

Сви добитници награда уместо стереотипних плакета и пехара, добили су оргинални пиротски сувенир-мали разбој са натканим пиротским ћилимом.

Акција "Личност године" промовише оне који су највише допринели својим професионалним радом и унапредили организације, предузећа и установе у Пироту.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво