Читај ми!

Шабачки Хиподром најбољи у окружењу

Шабачки Хиподром постао је највећи центар за тренинг тркачких коња у окружењу. После више од једног века организовања коњичких трка, у Шапцу је формирана ергела, а проширени су и капацитети за смештај галопера.

Због добрих услова шабачки Хиподром постао је највећи центар за тренинг тркачких коња у овом делу Балкана.

Окружена пажњом стручњака, спринтерка из Енглеске, Питерс Фоли, на шабачком Хиподрому чека своје прво ждребе. Једна је од 14 купљених галопера са педигреом чији ће се потомци у ергели у Шапцу припремати за такмичења.

"Од ње очекујемо да ће за наш клуб ождребити врло добро и квалитетно ждребе и надамо се да ћемо бити поносни на њега" каже тренер Дуле Пајић.

Претходне године клуб и спонзори у Хиподром су уложили око пет милиона динара. Направљена су два велика падока, поред постојећих сто, још педесет боксова као и мањеж са пешчаном подлогом за загревање и шетњу галопера после тренинга.

Драган Поповић председник Коњичког клуба "Шабац 1820" каже да Шабац тренутно има 120 грла у тренингу са тенденцијом повећања и да је највећи тренинг центар у овом делу Балкана.

Срђан Пајић, власник галопера каже да су услови на Хиподрому више него одлични.

И у зимском периоду, топот копита на стази се чује свакога дана. Кондиционе припреме, основа су за добру и успешну сезону.

"Добри услови привукли су власнике грла на Хиподром из Сплита, Сарајева. Наш циљ је да задржимо лидерску позицију када су у питању коњичка надметања у Србији", каже Совраније Чоњагић, члан Градског већа за спорт.

Власници грла из Србије и околних земаља за смештај галопера у Шапцу месечно издвајају око 30.000 динара. Обавезни део пансиона је и поткивање.

Саша Милић, ветеринар каже да је брига о коњима јако битна због статистике, оптерећења и великог напора којим се коњи излажу у току трчања.

Овогодишња сезона на Хиподрому у Шапцу почеће 1. априла. Планирано је двадесет тркачких дана, а биће организоване и Шабачке коњичке свечаности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи