Читај ми!

Пружни прелази опасност за возаче

Погибија двоје Шапчана овог викенда на необезбеђеном пружном прелазу у селу Кленак, између Руме и Шапца, отворила је питање обезбеђивања пруге. Од три прелаза у овом селу румске општине, само на један је постављена рампа.

Незгода која се догодила у суботу, где су у судару теретног воза који се кретао на правцу Рума-Шабац и аутомобиле марке "форд фиеста", због необезбеђеног пружног прелаза, живот изгубили Светко С. и Милева Ј., обоје из Шапца, изазвала је код мештана Кленка велико незадовољство.

Огорчени мештани говоре да је потребно што пре обезбедити пругу, јер су овакви случајеви учестали.

Очевици ове несреће кажу да се аутомобил којим је управљао настрадали Сретко С., угасио на самој прузи.

"Некада је била рампа и на овом прелазу и на другом прелазу и тада није било удеса. Сада је катастрофа и срамота је за ову државу да не могу да направе једну рампу", каже Горан Марковић, мештанин Кленка.

Радмила Јовановић, такође из Кленка огорчено додаје да никог није брига што овде сваке године погине по двоје, троје људи.

Од три прелаза у овом селу, само је један обезбеђен рампом. Преостала два представљају сталну опасност за возаче. Из Месне заједнице неколико пута је упућиван допис Железницама Србије, али како говоре, одговор је увек био негативан.

"Увек се све одлаже, међутим с обзиром на учесталост незгода, мислим да је потребно овај пружни прелаз ставити у приоритет, јер људски животи су врло драгоцени", каже председник Савета месне заједнице Кленак Александар Јездић.

После свега, кажу мештани, остаје само да возачи буду још опрезнији на пружним прелазима, посебно средњем, такозваном Шицара, који је најмање прегледан и представља сталну опасност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво