Пружни прелази опасност за возаче

Погибија двоје Шапчана овог викенда на необезбеђеном пружном прелазу у селу Кленак, између Руме и Шапца, отворила је питање обезбеђивања пруге. Од три прелаза у овом селу румске општине, само на један је постављена рампа.

Незгода која се догодила у суботу, где су у судару теретног воза који се кретао на правцу Рума-Шабац и аутомобиле марке "форд фиеста", због необезбеђеног пружног прелаза, живот изгубили Светко С. и Милева Ј., обоје из Шапца, изазвала је код мештана Кленка велико незадовољство.

Огорчени мештани говоре да је потребно што пре обезбедити пругу, јер су овакви случајеви учестали.

Очевици ове несреће кажу да се аутомобил којим је управљао настрадали Сретко С., угасио на самој прузи.

"Некада је била рампа и на овом прелазу и на другом прелазу и тада није било удеса. Сада је катастрофа и срамота је за ову државу да не могу да направе једну рампу", каже Горан Марковић, мештанин Кленка.

Радмила Јовановић, такође из Кленка огорчено додаје да никог није брига што овде сваке године погине по двоје, троје људи.

Од три прелаза у овом селу, само је један обезбеђен рампом. Преостала два представљају сталну опасност за возаче. Из Месне заједнице неколико пута је упућиван допис Железницама Србије, али како говоре, одговор је увек био негативан.

"Увек се све одлаже, међутим с обзиром на учесталост незгода, мислим да је потребно овај пружни прелаз ставити у приоритет, јер људски животи су врло драгоцени", каже председник Савета месне заједнице Кленак Александар Јездић.

После свега, кажу мештани, остаје само да возачи буду још опрезнији на пружним прелазима, посебно средњем, такозваном Шицара, који је најмање прегледан и представља сталну опасност.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 26. јан 2012, 00:28) - ledi... [нерегистровани]

kom

celokupna losa situacija pocev od lokalnih pa do mesnih vlasti dovodi do toga da se mestanima klenka odmaze a ne pomaze u njihovom bitisanju i nazalost neki ljudi placaju najskuplju cenu zbog necije neodgovornosti...