Читај ми!

Нишка празнична чаролија

Породица Симоновић из Ниша прави је пример како треба бринути о породичној срећи и празничном духу. Више од шездесет метара лампица светле сваке вечери од 15. децембра до 15. јанура, већ пет година.

Кућа браће Симоновић у Улици 21. маја у Нишу, већ пет година, у време новогодишњих празника, мами погледе пролазника и комшија. Они ките своје двориште, јер је, како кажу, то огромно задовољство за целу породицу.

"Лепо је то што смо сви срећни, јер у томе учествује цела породица", каже Марина Симоновић.

Кићење траје и по десетак дана, а сваке године по нешто се додаје. Окићена је чак и кућица за пса. Лазар Симоновић каже да је он китио са братом кућицу за пса.

Више од шездесет метара лампица светле сваке вечери од 15. децембра до 15. јанура, због чега им је рачун за струју већи за око 300 динара, али, како кажу ове Нишлије, мерак нема цену.

"То су  ледице, оне не троше пуно, али и да је и скупље није проблем, јер ово изгледа прелепо", каже Зоран Симоновић.

Од прошле године у овој улици кућа Симоновића није једина лепо окићења, јер су се и комшије придружиле зимској чаролији.

Симоновићи намеравају да оките и кров па и целу улицу, како позитивну енергију проширили у целом крају.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво