Нове куће за поплављене

Седам породица, које су током поплава у Новом Пазару изгубиле куће, добиле су нове домове. Средства за изградњу су обезбедили Министарство рада и социјалне политике, Град Нови Пазар и НВО ХЕЛП.

Породице Балота и Џанковић су изгубиле све током пролећних поплава које су задесиле новопазарско насеље Ћеремиџиница. Након поплава су били смештени у хотелима, али, како кажу, више се не страхују, јер су добили нове домове.

"Нема више никакве бриге. За мене ово значи пуно. Пресрећан сам, јер сам поново добио кров над главом", каже Екрем Балота који се у кућу уселио са супругом и три малолетне кћери.

Халима Џанковић додаје да су њој и детету омогућили нови живот и нови дом.

За свих седам породица које су током поплава у Новом Пазару изгубиле куће, изграђени су нови домови. Средства за изградњу су обезбедили Министарство рада и социјалне политике, Град Нови Пазар и НВО ХЕЛП.

Државни секретер у Министарству за рад и социјалну политку, Зоран Мартиновић каже да су две монтажне куће биле намењене за две породице које су у Ћеремиџиници током поплава изгубиле домове.

"Мислим да су, укључујући оно што је Влада РС учинила приликом санација поплава заједно са Градском Управом, све последице отклоњене и да ово насеље може да настави са нормалним животом", каже Мартиновић.

Милена Јеленковић, шеф канцеларије ХЕЛП у Краљеву каже да је донатор читавог пројекта Делегација Европске уније у Србији.

"Током 2011. године реализовали смо пројекат изградње четири монтажне куће за интерно расељена лица. Две куће су намењене породицама које су остале без крова над главом током поплава", додаје Јеленковићева.

Представници Градске управе напомињу да су све породице које су остале без домова усељене до децембра и да је у току изградња још три монтажне куће.

број коментара 0 Пошаљи коментар