Читај ми!

Чија је кућа?

Стара оронула кућа у Лесковцу већ неколико година предмет је судског спора. Предраг Младеновић који двадесет година ради у Швајцарској није могао да претпостави да ће кућа коју је саградио отац бити продата без његовог знања.

Због нерешених породичних односа породична кућа Младеновића у Лесковцу годинама је предмет судског спора. Иако је Предраг Младеновић успео да кућу упише у катастар на своје име и тиме доказао да је његова сестра незаконито продала кућу, судски извршитељи су га почетком овог месеца избацили из куће.

Младеновићи су због тога поднели тужбу против судских извршитеља. Предрагова сестра је још 2006. године на основу уговора о издржавању продала кућу и од тада са мајком не живи у Лесковцу. Отац је недавно умро у својој кући, а Предраг заједно са својом бившом женом доказује да је кућа продата незаконито.

После много мука великог броја судских одлука Предраг у катастру уписује кућу на своје име, али му ни то, како каже, не помаже. Почетком децембра судски извршитељи га уз помоћ полиције исељавају, а он два дана, због ометања поступка проводи у затвору.

"Ја стварно не могу да схватим шта ми се дешава. Кућу сам уписао у катастар плаћам за то и порез, а суд ме истерује из куће без икаквог правног покрића као да сам криминалац", каже Предраг Младеновић.

Огорчена је и Предрагова бивша супруга Дивна која како каже у дворишту заједно са ћеркама свакодневно доживљава низ непријатности.

"Ја сам овде провела 40 година. Улагала сам у кућу. То је доказано и на суду, а сада свакодневно доживљавам непријатности", каже Дивна.

Основни суд у Лесковцу издао је писмено саопштење у коме се описује извршни поступак исељења на основу правноснажног судког решења из 2006. године, иако је Апелациони суд у Нишу поништио уговор о купопродаји.

Истовремено у Основном суду је у току и парнични поступак о заоставштини који никако да се оконча. Док чека правду, Предраг, када дође из Швајцарске, живи у гаражи. Здравље је, како каже, изгубио, али ће се за кућу борити док је жив.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво