Читај ми!

Албанско-српски комшијски спор

Два локала у центру Прешева не раде због спора њихових власника, Лилића и Салихуа. Седам година се туже због власништва над делом имовине.

Због седам квадрата подрума, породица Лилић и Салиху из Прешева туже се већ седам година. Подрим није зидовима подељен као спрат, па захвата подрумски део и део комшијског локала. Простор је неупотребљив због рупе у поду, до половине продавнице.

Локал породице Лилић је урушен, а Основни суд и грађевинске инспекције донели су више решења и пресуда, да се радови обуставе и пословни простор врати у првобитно стање.

"Руши ми кућу, врши притисак, тражи да се иселим из дела мог локала и моје куће. Материјално ме исцрпљује, психички ме узнемирава, не знам шта ће да уради наредни дан", каже Драгомир Лилић.

Два локала је Шукри Салиху купио од Лилићевих рођака 2003. године. Почео је да их реновира, од подрума. Пресудом Основног суда наложено му је да отклони опасност од рушења пословног простора, изгради армиране бетонске стубове као подупираче.

Шукри Салиху каже да је ставио подупираче, али да су они сами пали. Грађевински инспектор донео је решење за санацију тог дела објекта, али је власништво и даље спорно.

Екрем Салију, грађевински инспектор каже да је обојици инвеститора истакао да објекат мора да се реновира, јер је стар.

Локали у улици Саве Ковачевића изграђени су 1924. године, а породична кућа Лилићевих је на том месту. Због седмогодишњег судског спора и седам квадрата подрума ни Драгомир Лилић ни Шукри Салиху не користе свој пословни простор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво