Читај ми!

Протестима до пешачког прелаза

Сваке године у насељу Берановац, на магистралном путу Краљево - Врњачка Бања повређен је неки ученик на путу до школе. Протести родитеља допринели су да се нешто учини за безбедност њихове деце.

У насељу Берановац крајем септембра, родитељи су у знак протеста због непостојања пешачког прелаза на магистралном путу Краљево - Врњачка Бања, зауставили саобраћај.

Уз помоћ локалне власти, успели су да скрену пажњу на проблем и прелаз је постављен. Деца ће сада, како кажу, безбедније стизати на наставу, а родитељи мање бринути.

На само два километра од града више од две деценије прелазио је ко је како знао и умео, а најтеже је, кажу било за око 600 ученика основне школе у Берановцу.

Директор О.Ш. "Вук Караџић" у Берановцу, Родољуб Зечевић сматра да су самим  постављањем хоризонталне сигнализације, пешаци већ сигурнији, као и да ће постављањем пешачких семафора овај проблем бити решен.

Саша Королија, радник Сигнала из Сомбора, који овде већ недељу дана ради са колегама, каже да су до сада на територији Републике Србије, овакву сигнализацију поставили у двадесет места у зони безбедности школа.

"Овде смо поставили око 250 метара пешачке ограде, саобраћајне знакове, а у суботу ћемо поставити још два пешачка семафора", додаје Королија.

Постављена сигнализација ће, како кажу, олакшати прелазак овог магистраланог пута, али ће   бити неопходна и чешћа контрола саобраћаја како би на време били кажњени несавесни возачи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи