Читај ми!

Знање за џабе

У селу Јабука код Панчева одржан Сајам неформалног образовања за ученике виших разреда, где су организације нудиле бесплатно знање. Циљ акције Канцеларије за младе града Панчева је да старије генерације бесплатно науче нешто чега нема у школама.

Млади у Панчеву могу да уче шпански, тренирају многе спортове, иду у школу цртања, упознају се са достигнућима астрономије, и још много тога, а све за џабе, захваљујући акцији коју је организовала Канцеларија за младе града Панчева.

Знање је скупо и све ваннаставне активности се углавном плаћају. Ђаци из Јабуке код Панчева пронашли су бројне интересантне могућности за себе.

"Мени су се највише допали задаци из математике које смо овде радили, јер су лаки и занимљиви", каже једна девојчица, док један дечак додаје да га занима бесплатно тренирање кошарке, фудбала, рукомета и других спортова.

На сајму се могу добити и савети како усвојити и старати се о кућним љубимцима.

Осим стицања знања, сајам промовише хумане вредности, волонтеризам, очување животне средине, као и квалитетно провођење слободног времена, насупрот ризичним облицима понашања.

"Образовање о здрављу деца не могу да стекну у школи, зато могу све информације да добију од нас, нарочито о преносивим болестима, као што је сида", каже Наташа Ленђел из организације "Компас".

Драгана Бодрожић из едукативног центра "Свеучионица" каже да током целе године на њихове радионице могу да дођу они који желе да вежбају математику и да се бесплатно припремају за такмичења.

Пројекат је осмислила Канцеларија за младе града Панчева, а финансира се из Покрајинског фонда.

Марија комаров из канцеларије каже да су Сајам неформалног образовања организовали прво у Панчеву, а сада и у околним селима како би младима пружили неке нове могућности, које не могу да науче у школама.

Ђаци основне школе још увек су мали да схвате да је знање вредан капитал, који нам нико не може одузети, али зато су ту, како кажу у Канцеларији за младе, одрасли и овакве манифестације да их усмере на прави пут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи