Читај ми!

На прагу решења

Мештани Мраморског Брда, чије је куће уништило локално клизиште, коначно ћe бити збринути. Почетком наредне године у Нишу почиње изградња три стотине станова, од 1.700 колико ће у Србији бити изграђено средствима из кредита Европске банке за развој.

Због клизишта на Мраморском Брду код Ниша у протеклих неколико година оштећено је или срушено више од 40 кућа. Захваљујући средствима Европске банке за развој они ће добити нове станове.

Небојша и Верица Стаменковић више не живе у кући у којој су провели скоро тридесет година. Сада су подстанари и не верују да ће њихов проблем бити решен.

И комшије Стаменковића доживеле су сличну судбину, али још нису сигурни да је информација о изградњи станова тачна.

"Многи су нам обећавали, али ми не верујемо. И да крену да праве, ми нисмо у то сигурни", каже Љиљана Стојановић. Ту вест је са резервом примио и њен комшија Спасе Конески.

Иако је број угрожених знатно већи, град у овом тренутку преко општине Палилула плаћа станарину за тринаест породица са Мраморског Брда. Већник у овој општини, Зорица  Стојиљковић, каже да они испуњавају прописане критеријуме:

"То нису све породичне куће, то су и викенд куће тако да они који немају пребивалиште од 2005. године, када је дошло до активирања клизишта, не могу ни да добију накнаду за станарину."

Станови би требало да буду изграђени на овој локацији у нишком насељу Ледена Стена, а изградња треба да почне марта следеће године.

Миомир Пешић, директор Градске стамбене агенције каже да ће се овај пројекат реализовати у наредне три године и да је за сваку годину предвиђено око петсто милиона  динара.

Град је обезбедио земљиште са потребном документацијом, а да би се пројекат реализовао потребно је и да републичка влада до краја године донесе посебну уредбу за његово спровођење, али и да га верификује скупштина града Ниша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара