Читај ми!

Полиција у локалној заједници

Полицијска управа Пожаревац је, у сарадњи са градом и месним заједницама, покренула пројекат "Полиција у заједници". чији је циљ остваривање поверења и сарадње полиције и грађана и већа сигурност на улицама свих места Браничевског округа.

Полицајац Дејан Радисављевић, који двадесет година живи и ради у Костолцу, каже да нема човека кога овде не познаје. Костолчани кажу да им већ то што њега и његове колеге виде на улици, улива сигурност.

Контакти са грађанима су обострано корисни, сматра Радисављевић, јер грађани знају и оно што полиција не зна и могу да укажу на нека дешавања о којима полиција "нема сазнања".

Дејан Радисављевић својим радом потврђује суштину свог позива: полиција јесте сервис грађана и постоји због њихове сигурности.

Желећи то и да нагласи, Полицијска управа Пожаревац је, у сарадњи са градом и месним заједницама, покренула пројекат "Полиција у заједници".

По речима Златана Светозаревића, начелника Одељења полиције Полицијске управе у Пожаревцу, један од циљева тог пројекта је остваривање обостраног поверења полиције и грађана, "да грађани схвате да им је полицајац пријатељ и да полиција и грађани имају заједнички интерес у побољшању безбедности".

Пожаревљани се још сећају сигурних времена, када је сваки позорник лично познавао грађане из свог рејона и представљао ауторитет за оне који су имали намеру да се огреше о закон.

Иницијативу пожаревачке Полицијске управе да се позорничка служба појача, грађани су дочекали с одобравањем, а многи сматрају да треба повећати овлашћења полиције, како би била ефикаснија.

На улицама Пожаревца, Костолца и других места у Браничевском округу ускоро ће бити више позорника, а у  Полицијској управи очекују да ће сарадња са грађанима бити успешна и на обострану корист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара