Читај ми!

Пси луталице поклали овце

На гaздинству породице Тодоровић у Поцерском Причиновићу, селу надомак Шапца, пси луталице ноћас су поклали тридесетак оваца. Штета се процењује на више од 5.000 евра.

Пси луталице су, пред зору, ушли у тор на имању породице Тодоровић у Поцерском Причиновићу код Шапца, и поклали више од двадесет оваца. Десетак је удављено, а петнаестак повређено. Неколико оваца је од задобијених повреда, током јутра, угинуло.

"Око пола три сам чуо завијање једног пса, нисам могао да верујем да овако нешто може да се догоди", каже Зоран Тодоровић.

Породица Тодоровић годинама се бави сточарством. Газдинство су регистровали, а у стаду су имали око 80 расних оваца. Драгољуб Тодоровић, власник газдинства каже да се овако нешто никада није догодило у овом крају.

Да паса луталица има у густо насељеном селу надомак Шапца, тврде и комшије. "У чопору некада буде по пет, шест паса луталица па се плашимо да пролазимо улицом", каже Витомир Николајевић.

Штета се процењује на преко 5.000 евра, а породица Тодоровић, како кажу, овце није осигурала. На увиђају је била и полиција и ветеринарска инспекција, која је надлежна да утврди чињенице, али не и одговорна за штету.

Ко је надлежан за псе луталице на сеоском подручју - не знасе. У општинској управи одговорност преносе на Комунално предузеће "Стари град", у коме кажу да су задужени искључиво за јавне површине у граду.

У Поцерском Причиновићу се не наплаћује еко-такса којом је обухваћено и хватање паса луталица.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво