Читај ми!

Успешна и у спорту и у пољопривреди

Бивша фудбалерка нишког Машинца Вукосава Голубовић, зелени терен лако је заменила ораницама и радом на породичном имању. Са истим успехом. Да би труд донео плода, рецепт је у оба случаја исти: колективни дух, рад и дисциплина.

Након успешне спортске каријере Вукосава Голубовић, бивша фудбалерка нишког Машинца, који је два пута заредом, 1988. и 1989. године, освајао титулу првака Европе, данас ради на породичном газдинству у селу Палиграце.

Са својим фудбалским тимом обишла је свет. Док спортска слава и титула освојена у Паризу красе породични албум фотографија, Вукосава обрађује 13 хектара ораница и гаји десет грла у штали.

"Ја сам увек у добитној екипи, у екипи која побеђује", објашњава четрдесетпетогодишња Вукосава Голубовић. "Радне навике стичу од малих ногу, а не кад је касно. Мислим да су и моја деца спремна за живот, способна да самостално доносе одлуке."

Супруга Горана, Вукосава је упознала на пијаци, где су заједно продавали сир. Сада имају две ћерке и сина.

Кад сви у кући раде, логично је, кажу Голобовићи, да сви имају једнако право гласа. Син Никола је за воланом трактора од 13. године.

"Потреба за новцем и за опстанком натерала је моју сестру и мене да помажемо родитељима у послу", каже Никола. Ирена, Вукосавина ћерка углавном ради око куће, у штали и на њиви.

И друга кћи, Јелена, која студира право ради на породичном имању. То што у породици готово све успешно функционише, каже Вукосава, може да захвали ономе што је у свом некадашњем клубу научила, а то су колективни дух, рад и дисциплина.

"Све наше бивше фудбалерке су практично успешне у послу и породици и ја се томе заиста радујем", каже Перица Крстић, шеф стручног штаба ФК Машинац. "Вукосава је само један од примера како се помоћу спорта могу остварити животни снови." 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво