Читај ми!

Пожар на Церу локализован

Пожар који је јуче избио на падинама Цера, претећи да се прошири на борову шуму и викенд насеље, локализован je и под контролом. Једно ватрогасно возило и радници Борање, за сваки случај, провели су ноћ поред згаришта.

Пожар који је избио на неприступачним падинама Цера, у атарима села Милина, Трбосиље и Текериш је локализован. Ватра је захватила око 30 хектара ниског растиња у листопадним шумама које су у власништу Шумског газдинства Борања.

"Највећи проблем што је захватило лишћарске шуме, а у околини се налазе вештачки подигнуте састојне црног бора", објашњава Наташа Банковић, из Шумског газдинства "Борања". "Знамо да је много теже гасити пожар у четинарима и много је гори, већ део четинара је ухватио."

Ватра се брзо ширила по стрминама, а у гашењу је са једанаест возила учествовало шест ватрогасних екипа из Шапца, Лознице и Крупња, добровољно ватрогасно друштво из Лешнице, радници Борање и мештани.

Томислав Симеуновић, командир Ватрогасне јединице Лозница, каже да највећи проблем представља неприступачност терена и тешко снабдевање водом, јак ветар који отежава гашење и велика концентрација дима.

Ватрогасцима су помагали и мештани. "Ово је наш рејон, ми смо мештани, дошли смо да помогнемо", каже Момчило Петровић. "Ово је жалосно шта се ради."

Уз вишесатне напоре свих спречено је ширење ватре ка боровој шуми и према викендицама. Киша која је у вечерњим сатима почела да пада у Поцерини олакшала је  гашење нагорелог растиња и стабала.

Шта је узрок пожара и колика је штета утврдиће истрага.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво