Земљотрес активирао клизишта у косјерићком крају

Након земљотреса, јачине 4,6 јединица Рихтерове скале, који је прексиноћ погодио Косјерић, а у коме није било повређених, а оштећено је стотинак кућа и помоћних објеката, активирала су се ранија клизишта. Комисија за процену штете је на терену, а у помоћ су им стигли и стручњаци Саобраћајног института ЦИП-а у Београду.

Уз помоћ општине Трипковићи само што су санирали недавно покренуто клизиште крај њихове куће, да би га земљотрес поново активирао.

У процени безбедности објеката за даље становање, као и штете на објектима заједно са општинском комисијом су од данас и струцњаци ЦИП-а.

"Општинском Штабу за ванредне ситуације до сада је око 130 домаћинства пријавило штету на објектима, многи телефоном, јер до појединих засеока се не може доћи због великог снега", каже Зоран Матић, архитекта, Саобраћајни институт ЦИП, Београд.

"И док комисије настављају рад, Косијерци још увек страхују од нових потреса", каже Миломир Јовановић, Општински штаб за ванредне ситуације.

Косијерцима се јављају људи спремни да помогну, пре свега уступањем домова за најугроженије, смештених за сада код родбине и пријатеља, а очекује се и помоћ Владе, након укупне процене материјалне штете после земљотреса.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

број коментара 0 Пошаљи коментар