Западна Морава поплавила стотине хектара

И поред повољнијих временских прилика, стање у краљевачком крају и даље је веома озбиљно. Западна Морава се излила и вода је дошла до кућа у приградском насељу Грдица. Највише ораница поплављено је у Сирчи и Шумарицама.

Од синоћ је ниво Западне Мораве у краљевачком крају у сталном порасту. У приградском насељу Грдица вода је стигла до улазних врата осам кућа, а најугроженије је домаћинство Милоша Пајовића.

"Жена ми је у другом стању, имам и мало дете, колима не могу до куће и њих исељавам из куће код родбине", каже Милош. "Ја остајем у кући да чувам и спасавам оно што се спасти може."

Поједине споредне улице у Грдици су под водом, а поплављен је и мост на Западној Морави, који је мештанима најкраћа веза за Опланиће и Краљево.

Западна Морава највише се излила у делу тока кроз Сирчу и Шумарице, села у којима је поплављено висе од 200 хектара најплодније земље.

Стање у пробаљу Ибра је озбиљно али не и критично, и под сталном је контролом, а Штаб за ванредне ситуације стално прати стање на терену.

Због одрона у Каменици и даље је у прекиду пут Краљево - Гоч, а отежан је саобраћај на путу Краљево - Богутовачка Бања кроз Богутовац.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

број коментара 0 пошаљи коментар