Бржи и сигурнији возови

Завршена је реконструкција деонице пруге од Штитара до Петловаче на железничком правцу Рума-Шабац-Лозница-државна граница са Републиком Српском. Возови убудуће неће морати да успоравају кроз Мачву, а осигурана је и већа безбедност.

Уместо 20 километара на сат, возови ће од Штитара до Петловаче убудуће ићи 80 километара на сат, и превозити већи терет. Ремонтовано је 14,3 километра колосека и уређено једанаест путних прелаза. На овој деоници од Шапца до Лознице ово су први радови након више од шест деценија.

"Добијамо сигурност и безбедност теретног саобраћаја, а у задње две године имали смо испадања око пет возова. То значи да ћемо мирније спавати и нећемо имати отклањања последица ванредних догђаја која су трајала и по седам дана", каже Иван Грујичић, шеф секције за инфраструктуру чвора Рума.

За сада ће саобраћати само теретни, а до краја наредне године када се реконструише и  деоница од Петловаче биће омогућен и путнички саобраћај од Шапца до Лознице. У радове Железница Србије уложила је милион и по евра.

Директор "Железнице Србије" Милован Марковић каже да је њихова жеља да у будућности и друге као и ову регионалну пругу ремонтују тако што ће користити материју коју добијају ремонтовањем магистралних пруга.

"Већ у наредној години планирају се радови на Коридору 10 који ће се финансирати из руског кредита и ми ћемо паралелно са ремонтовањем магистралних пруга наставити да овакве пруге попут Шапца - Лозница доведемо у боље стање", каже Марковић.

На деоници од Шапца до Руме, уместо шинобуса старог више од 40 година, ускоро ће саобраћати нови воз руске пропизводње, који ће обезбедити удобнији и сигурнији превоз путника.

број коментара 5 пошаљи коментар
(понедељак, 10. дец 2012, 22:43)
anonymous [нерегистровани]

nepravda

Velika sramota, da pruga Stalac- Kraljevo nije u funkciji ... mozda pruga, koju bi najbrze remontovali, zbog sastava terena ... ali nazalost, za nasu vladu ni Kraljevo, ni Krusevac, ni Cacak, nisu prioriteti , ulaze se u "regionalne centre", i u prestonicu ...

(понедељак, 10. дец 2012, 16:12)
anonymous [нерегистровани]

za umesto 20 km sad 80 km

pa i to je uspeh 4 puta brze, pa makar bilo kao iz 1936.

(понедељак, 10. дец 2012, 16:07)
anonymous [нерегистровани]

umesto 20 km 80km

znaci sada ce juriti 80 km na sat,svaka cast i sretna vam 1936 godina.

(понедељак, 10. дец 2012, 15:05)
anonymous [нерегистровани]

Brzi Vozovi

Da li ce ikada proraditi pruga Stalac-Kraljevo!!Vec deset godina voz nije prosao a otvorili su je i Ministar Velja i direktor Sarancevic pre mnogo,mnogo godina!
Sramota i nista vise

(понедељак, 10. дец 2012, 14:12)
Скретничар [нерегистровани]

No comment:

14,3 km!!!!