Из Москве у Ниш

Московљанин Андреј Посадскиј, који четврти пут на одмор долази у Србију, намерава да се са породицом пресели у Ниш. Да би своје сународнике упознао са лепотама Србије поставио је веб-сајт "Маја Сербија", који сваког дана посети скоро хиљаду људи.

Годишње у Ниш дође око десет хиљада туриста, а највише странаца је из бивших југословенских република и, у последње време, из Русије.

Тридесетосмогодишњи Андреј Посадскиј, правник из Москве, већ четврти пут са супругом и троје деце борави у Нишу и каже да је одушевљен културом и историјом Србије. Његова жеља је да се са породицом пресели у Ниш.

Андреј каже да су људи овде отворени и срдачни, па, како каже, никада није имао утисак да је у иностранству. Он је и аутор веб-сајта Маја Сербија (srbija.ru) који свакога дана има око хиљаду посетилаца. За кратко време то је постао најпосећенији руски сајт о Србији.

"Схватио сам да у Русији нема довољно информација о Србији. Руси више знају о неким егзотичним земљама него о Србији", каже Андреј. "Зато сам направио овај сајт."

Андрејев домаћин у Нишу је управник Департмана за руски језик Дејан Марковић. Они су заједно студирали у Москви, на државном универзитету.

Андреј каже да је посетио све најважније споменике у Србији. Наредни корак је да овде купи кућу или стан и да се са породицом пресели у Ниш.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 26. јул 2012, 20:01) - anonymous [нерегистровани]

Dobro nam dosao,

i neka te Bog prati na izabranom putu.

(четвртак, 26. јул 2012, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

jovanovic57@mail.ru

pozdrav ,andreju od nislije iz moskve!ovde u moskvi stanujem preko puta tc,,vremena goda" koji su izgradili niski gradjevinar, rokler, avantik itd...

(четвртак, 26. јул 2012, 13:54) - anonymous [нерегистровани]

Čestitam Rusu na izboru

Niš je zaista jedan prelep grad, optimalne veličine za život, sa prijatnim, srdačnim i gostoljubivim ljudima, očuvanim istorijskim urbanim jezgrom...Bolji kompliment zaista nije mogao da dobije-kad je jedan Moskovljanin poželeo da sa svojom celom porodicom postane Nišlija!Poznajući svakodnevni život ljudi u Moskvi(takodje prelepoj, ali samo za turistička razgledanja), pretpostavljam da mu je tamo najviše dojadilo svakodnevno putovanje do i sa posla od sat, sat ipo u proseku, u stalno prepunom metrou...Ali i kretanje kolima po Moskvi je muka nevidjena.Čestitam Rusu !

(четвртак, 26. јул 2012, 12:25) - anonymous [нерегистровани]

pa...

Ta nadleštva će morati milom ili silom da se menjaju.Ne mogu sama od sebe.Kad počne demokratija da deluje, a izgleda da počinje.Kada više stranaca dođe i kada se izvrše određeni pritisci.

(четвртак, 26. јул 2012, 08:32) - anonymous [нерегистровани]

Само полако

"Андреј каже да је посетио све најважније споменике у Србији."

Брзо ће се предомислити кад почне да "посећује" разна надлештва.