Почетна цена акције НИС-а 500 динара

Одлуком Скупштине акционара о подели акција међу запосленима у НИС-у и грађанима Републике Србије смањена цене једне акције до минималног нивоа који предвиђа закон, односно, на 500 динара.

Скупштина акционара Нафтне индустрије Србије донела је одлуку о подели акција међу запосленима у НИС-у и грађанима Републике Србије, према којом је број тих хартија од вредности повећан на 163.060.400 комада, при чему је смањена цене једне акције до минималног нивоа који предвиђа закон, односно, на 500 динара.

Скупштина акционара донела је одлуку да се унесу одговарајуће измене у оснивачком акту и Статуту НИС-а.

Такође, Скупштина акционара одобрила је именовање Виталија Баранова за члана Управног одбора НИС-а, наведено је у саопштењу те компаније.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко изјавио је током викенда да је та компанија спремна да малим акционарима исплати цену акције која неће бити мања од оне која је плаћена приликом приватизације НИС-а, која не може да буде мања од цене коју је "Гаспромњефт" платио за једну акцију НИС-а, односно 96 евра по акцији (око 9.000 динара).

Министар економије Млађан Динкић најавио је прошле недеље да ће грађани Србије, акције НИС-а "добити врло брзо, много брже него што се надају".

Законски рок за поделу акција НИС-а истекао је 10. августа 2009. године, како је то предвидео Закон о подели бесплатних акција јавних предузећа, који је донет у децембру 2007. године.

На основу њега би грађани, који досад нису добили акције у приватизацији, требало да добију акције НИС-а, Електропривреде Србије, "Телекома", Аеродрома Никола Тесла, "Јат Ервејза" и "Галенике".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво