Читај ми!

Одбијена понуда за "Телеком"

Влада Србије прихватила препоруку Радне групе да се одбије јучерашња понуда "Телекома Аустрија" од милијарду и 100 милиона евра за 51 одсто акција "Телекома Србија".

На данашњој седници, Влада је прихватила препоруку Радне групе да се одбије јучерашња понуда аустријског "Телекома" од 1,1 милијарду евра за 51 одсто акција "Телекома Србија". Директор Канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић рекао је да је Влада задужила Министарство финансија да оконча поступак продаје "Телекома Србија".

"Потпуно је неприхватљива понуда која је 300 милиона евра мања од минималне цене одређене за продају дела власништва 'Телекома'", кажу у Влади и истичу да ће наредних месеци најважније бити да се крене у својинску трансформацију те компаније, тачније да се грађанима, садашњим и бившим радницима "Телекома" поделе бесплатне акције.

Министар економије Небојша Ћирић рекао је да ће грађани бесплатне акције "Телекома" добити у наредна два месеца и да би трговина тим акцијама на берзи могла да почне на лето.

"Мислим да ћемо у наредна два месеца моћи да поделимо бесплатне акције садашњим и бившим запосленим у 'Телекому' и грађанима, којих има негде око 4,8 милиона", рекао је Ћирић.

Према његовим речима, "Телеком" ће на тај начин имати нове акционаре, грађане Србије, који ће онда сасвим слободно моћи да располажу акцијама.

Ћирић је рекао да ће минимална цена појединачне акције "Телекома" бити везана за "процењену вредност" те компаније, коришћену при одређивању минималне вредности 51 одсто акција од 1,4 милијарде евра.

Економисти процењују да нови тендер за продају Телекома није реално очекивати до краја мандата ове Владе.

Још није познато ко ће убудуће водити Телеком, с обзиром на то да је генерални директор Бранко Радујко најавио оставку по окончању тендера, без обзира на исход.

У компанији су за РТС рекли да ће управа акционарима предложити нову пословну стратегију која обезбеђује даљи развој и конкурентност компаније на тржишту.

Након тога акционари би требали да одлуче о стратегији и новом менаџменту компаније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво