Читај ми!

Деманти и из "Телекомa Аустрија"

Аустријски "Телеком" демантовао да је са српским властима постигао договор о преузимању већинског дела "Телекома Србија". У Влади очекују да ће до среде у 14 часова стићи нова понуда Аустријанаца за куповину "Телекома, сазнаје РТС.

Рок за продају "Телекома Србија" истиче сутра. Како сазнаје РТС, у Влади очекују да ће до среде у 14 часова стићи нова понуда Аустријанаца за куповину "Телекома".

Представници "Телекома Аустрија" демонтовали су тврдње појединих медија да је постигнут договор око преузимања дела "Телекома Србија". Дан раније, ту тврдњу је оспорила и Владина Радна група задужена за продају акција "Телекома".

"Ми још нисмо предали никакву прерађену понуду", рекли су бечком економском дневнику Виртшафтсблат у прес служби "Телекома Аустрија" у Бечу, чиме су демантоване вести медија у Србији да је ТА откупио 31 одсто "Телекома Србија" за 840 милиона евра.

Радна група Владе Србије задужена за продају "Телекома Србија", демантовала је медијске спекулације о томе и истакла да те информације "апсолутно нису тачне".

Минимална утврђена цена, како је поново истакнуто, испод које се неће продавати 51 одсто акција "Телекома Србија" је 1,4 милијарде евра. Аустријски "Телеком" је, као једина компанија која је преузела тендерску докуметацију, до истека тендера предала понуду од 950 милиона евра, уз инвестиције у висини од 450 милиона евра у наредне три године.

Тој компанији Влада Србије два пута је продужавала рок за побољшање понуде, а други додатни рок истиче данас, односно сутра, 4. маја, када је први радни дан након првомајских празника.

Бечки економски дневник наводи и да "Телеком Аустрија" жели да задржи свог оператера мобилне телефоније у Србији "Вип Мобајл".

Уколико би "Телеком Аустрија" остварила тај посао без да се одрекне "Вип Мобајл", како истиче дневник Виртшафтсблат, ЕУ би могао да оспори тај процес, јер би Аустријанци у том случају држали више од 70 одсто тржишта мобилне телефоније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара