Нема продаје "Телекома" испод цене

Премијер Мирко Цветковић поручио да Влада Србије неће продати "Телеком Србија" испод утврђене цене од 1,4 милијарде евра. Таква одлука ни на који начин неће угрозити ликвидност буџета, рекао Цветковић.

Влада Србије неће продати "Телеком Србија" испод утврђене минималне цене од 1,4 милијарде евра, истакнуто је у изјави председника Владе Републике Србије Мирка Цветковића достављеној медијима.

Формални предлог одлуке донеће радна група задужена за продају "Телекома", после анализе техничког аспекта понуде "Телекома Аустрија", наводи се у изјави.

Одлука да се не прода "Телеком Србија" испод утврђене цене ни на који начин неће угрозити ликвидност буџета, као ни финансирање развојних пројеката Србије, каже се у изјави премијера Србије.

Једину понуду за куповину 51 одсто акција "Телекома Србија" доставила је компанија "Телеком Аустрија".

Радна група Владе Србије за продају акција "Телекома" констатовала је да је "Телеком Аустрија" понудио 1,4 милијарде евра, од чега 950 милиона евра за акције, а 450 милиона евра за инвестиције.

Влада Србије понудила је на продају 31 одсто акција, а грчки ОТЕ свих 20 одсто акција које поседује у "Телекому". Тендер за продају "Телекома Србија" објављен је 20. октобра 2010. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво