Понуде за "Телеком" до краја марта

Рок за достављање обавезујућих понуда за продају 51 одсто "Телекома" продужен до 31. марта 2011. године да би се учесницима и свим заинтересованим дало довољно времена да проуче тендерску документацију.

Радна група Министараства финансија за приватизацију дела од 51 одсто капитала "Телекома Србија" продужила је рок за достављање обавезујућих понуда уместо 21. фебруара до 31. марта 2011. године.

Рок је продужен да би се учесницима дало довољно времена да проуче тендерску документацију, како би дали што квалитетније понуде за приватизацију дела капитала "Телекома", објаснили су агенцији Танјуг у Министарству финансија.

Влада Србије, на седници од 24. децембра 2010. године, усвојила је закључак којим је утврђена минимална почетна цена за продају 51 одсто капитала Телекома "Србија", у вредности од 1,4 милијарде евра.

Влада је задужила Министарство финансија да, у сарадњи са Радном групом за спровођење тендера за продају дела Телекома "Србија" да обавести о почетној цени све учеснике на тендеру за приватизацију дела те српске компаније.

Тендерску документацију до сада је откупило седам компанија, "Дојче Телеком", "Франс Телеком", "Телеком Аустрија", "Америка мовил", "Ведер инвестментс", "Турксел" и "Вимпелком".

Тендер за продају дела "Телекома" расписан је 20. октобра прошле године, а рок за достављање обавезујућих понуда био је 21. фебруар 2011. године.

Јавна аукција по истеку рока 

По истеку рока, Влада Србије требало би да закаже јавну аукцију пред телевизијским камерама, као и када се продавала компанија "Моби 63" (бивши Мобтел) у јулу 2006. године.

Компанија "Моби 63" продата је на јавној аукцији за 1,513 милијарди евра норвешком "Теленору", јер је "Телеком Аустрија" одустао и то је до сада највећа директна страна инвестиција у Србији.

Телеком је једини оператер фиксне телефоније у Србији, а лиценцу су у међуврамену добили "Орион Телеком" и "Теленор", који би почетком ове године требало да почну да пружају услуге.

Према компанијским подацима, "Телеком Србија" је 2009. године имао око 3,2 милиона корисника фиксне телефоније, док је на тржишту мобилне телефоније заузимао 60 одсто са око 5,9 милиона корисника.

"Телеком Србија" поседује и телекомуникационе компаније "Мтел" у Црној Гори и "Телеком Српске" у Републици Српској, а цела "Телеком Србија" група имала је 2009. године укупно 7,7 милиона корисника мобилне телефоније и 3,4 милиона корисника фиксне телефоније, као и око 485.000 корисника Интернета.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво