Отворена обилазница око Новог Сада

Обилазница око Новог Сада, Темеринска петља, отворена је за саобраћај. Изградња северног крака Коридора 10, од Новог Сада до Хоргоша и Келебије, биће завршена до фебруара идуће године, најавио министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић и председник војвођанске владе Бојан Пајтић отворили су за саобраћај, на Коридору 10, новоизграђену обилазницу око Новог Сада, дугачку 12,5 километара.

Отворено је 8,5 километара пуног профила аутопута и прилазне саобраћајнице, а извођачи радова "Енергопројект нискоградња" и "Интеркоп" Шабац најавили су да ће, поред Темеринске петље, до априла или маја, бити отворена и зрењанинска петља, ако то временски услови буду дозвољавали.

Министар Мркоњић је рекао да су критике председника Србије Бориса Тадића, због кашњења у реализацији неких инфраструктурних пројеката, биле врло конструктивне и да је на том делу Коридора 10 урађено и више него што је планирано.

Према његовим речима, изградња 110 километара аутопута на северном краку Коридора 10, од Новог Сада до Хоргоша и Келебије, биће завршена до почетка фебруара идуће године.

Министар је истакао да је то тренутно највеће градилиште у Европи и да се радови изводе, или су у припреми, на укупно 170 километара пута.

Вредност радова на обилазници око Новог Сада износи око 40 милиона евра и финансира се из кредита Европске инвестиционе банке.

Мркоњић је додао да изградња новог моста код Бешке добро напредује и да би требало да радови буду готови пре маја 2011. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи