Изабран нови вицегувернер НБС

Бојан Марковић, изабран је за новог вицегувернера Народне банке Србије. Марковић ће ступити на дужност 1. октобра 2009. године.

Савет Народне банке Србије (НБС) је изабрао Бојана Марковића за вицегувернера НБС, саопштила је  Централна банка.

Марковић је изабран на предлог гувернера НБС Радована Јелашића, на седници Савета одржаној 5. августа, а на функцију вицегувернера ће ступити 1. октобра 2009. године наводи се у саопштењу.

На место вицегувернера долази после успешне професионалне каријере у Централној банци Енглеске где је провео осам година, најпре радећи као конуслтант а затим као виши економски саветник. Последњих годину дана био је на позицији извршног директора у Голдман Саксу у Лондону.

Марковић је дипломирао 1997. године на Економском факултету у Београду а постдипломске студије завршио у Великој Британији.

Докторирао је 2005. године на Универзитету Бирмингам из области економије на тему трансмисиони механизми монетарне политике.

Током 1999. године године радио је као асистент на предмету политичка економија на Правном факултету у Београду, а у периоду од 2000. - 2003. године на предмету макроекономија на Универзитету Бирмингам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво