Аутопут Уб – Лајковац до пролећа

На тендеру за изградњу деонице аутопута Београд - Јадран, од Уба до Лајковца најповољнију понуду дао домаћи конзорцијум. Та деоница је део Коридора 11 који треба да повеже Србију, Црну Гору и Румунију.

Конзорцијум домаћих предузећа, на челу са Предузећем за путеве "Београд", дао је најповољнију понуду за изградњу дела аутопута Београд - Јужни Јадран, на деоници од Уба до Лајковца, у износу од 7,333 милијарди динара и са роком завршетка радова од 16 месеци.

У конзорцијуму предузећа из Србије су поред ПЗП "Београд" и предузећа "Планум" и "Путеви Ужице".

Понуду је доставило и предузеће "Осијек котекс" из Хрватске, а трећа понуда предузећа "Приморје" из Словеније стигла је са закашњењем и није ни отворена, рекао је данас председник тендерске комисије Дарко Пешић, на отварању понуда за овај тендер.

Предузеће "Осијек котекс" понудило је да изведе радове за 9, 034 милијарди динара и рок од 480 календарских дана. Понуда "Приморја" стигла је са малим закашњењем и биће враћена понудјачу неотворена.

"Не очекујемо жалбе јер је поступак био уредан и легалан и претпостављамо да би већ почетком јула могли да почну радови", рекао је Пешић новинарима у Влади Србије и додао да процењена вредност радова за деоницу Уб - Лајковац у дужини од 12 и по километара износи око 62 милиона евра.

"Тек када комисија изврши проверу понуда и донесе одлуку онда се може рећи да је неко добио посао", истакао је председник тендерске комисије и подсетио да комисија има законски рок од месец дана да донесе одлуку, али да ће се трудити да то буде што пре како би се искористила ова грађевинска сезона.

Генерални директор "Планума" Ратомир Тодоровић је казао да ће, уколико домаћи конзорцијум буде добио посао, директно бити запослено на том пројекту више од 1.000 људи, а индиректно много више.

Тодоровић је рекао да ће на тој деоници бити изградјрено 12 мостова, који чине већи део цене радова.

Деоница аутопута Уб - Лајковац је део такозваног Коридора 11 који треба да повеже Србију, Црну Гору и Румунију.

Према Транспорт мастер плану за Србију, који је овог месеца усвојио Национални савет за инфраструктуру, на листи приоритета од укупно 33 пројекта у области друмског, железничког, авио и водног саобраћаја, изградња аутопута од Београда до Пожеге, која обухвата и деоницу Уб - Лајковац, налази се по важности на шестом месту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво