"Јужни ток" до краја 2015.

Почетак радова на "Јужном току" 2013. године, а завршетак до краја 2015. године, рекао челни човек "Гаспрома" Алексеј Милер и додао да се од овог плана ни корак неће одступити.

Практична реализација гасовода "Јужни ток" почеће 2013. године и он ће бити изграђен најкасније до краја 2015, изјавио је председник управе "Гаспрома" Алексеј Милер.

На годишњем састанку акционара компаније, Милер је оценио да је "Гаспром" успео да оствари значајне резултате у припремама за реализацију "Јужног тока", објављено је у руским медијима.

Потписани су међувладини споразуми о сарадњи с партнерима у Бугарској, Мађарској, Грчкој, Србији, Словенији, Хрватској и Аустрији, подсетио је Милер.

Милер је додао да су основане четири заједничке компаније, урађена је техничка и економска студија изводљивости подморске деонице тог пројекта и наставља се припрема студија изводљивости о изградњи деоница тог гасовода на територијама земаља учесница.

"Данас са уверењем можемо рећи да ће пројекат 'Јужни ток' бити успешно остварен. Критична маса је достигнута. 'Гаспром' ни корак неће одступити од свог плана. Практична реализација тог пројекта мора почети 2013. године и он ће бити изграђен најкасније до краја 2015", нагласио је Милер.

На конференцији за новинаре по окончању састанка, дао је песимистичку прогнозу тражње гаса у јужној и југоисточној Европи.

Ова година је, како је рекао, веома добро почела, али је "за месец и по дана низ земаља у том региону поништило све што је 'Гаспром' уз велики труд успео да оствари".

За сада се компанија налази на нивоу планираних показатеља, "али нас тенденција у реалном сектору јужне и југоисточне Европе забрињава", указао је Милер.

Он је додао да се "за сада не виде позитивни сигнали да се тамо у погледу економског оживљавања и раста нешто дешава".

Потпредседник руске владе Игор Сечин је почетком ове седмице изјавио да ће се "Гаспром" окренути азијским тржиштима у наглом развоју, након што су потрошачи у делу земаља ЕУ смањили увоз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи