Извоз оружја, али и памети

Српска војна индустрија договорила са Кувајтом послове астрономске вредности, изјавио министар одбране. Драган Шутановац најавио "извоз" не само оружја, већ и памети.

Министар одбране Драган Шутановац навео је гостујући у Другом дневнику РТС-а да је вредност послова у области војне индустрије, уговорених са Владом Кувајта астрономска.

"Вредности су сада већ астрономске, и за Србију и за земље које ће учествовати у тим пројектима имајући у виду да ће Србија бити интегратор војне индустрије у региону, а и шире", рекао је Шутановац.

Министар одбране очекује скору посету делегације Министарства одбране из Кувајта када ће прецизирати послове о којима је било речи.

"Србија у овом тренутку извози од Индонезије до Америке, отварамо нова тржишта у Персијском заливу и очекујемо ту прву милијарду долара, која ће бити реализована и потписана у следећих месец дана", навео је Шутановац.

Министар одбране је најавио "извоз" не само оружја, већ и памети. "Постоји опција за формирање Војне академије на платформи наше Војне академије у једној од земаља Северне Африке. Имамо велике активности на промоцији, производњи и пласману наше одбрамбене индустрији укључујући и војно школство", навео је Шутановац.

Последњи велики посао са Кувајтом био је извоз тенкова М84 пред распад СФРЈ, 1991. године. Тенк је био склапан од компоненти прављених у фабрикама широм бивше Југославије.

"Тенк је још у употреби и сви су задовољни. Мислим да ћемо пројекат везан за ремонт прихватити и то заједно са партнерима у склопу целе бивше Југославије, а и шире", рекао је Шутановац.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 28. апр 2010, 02:35) - Boris [нерегистровани]

misljenje

Iako glasam za SNS, mislim da ovaj covek obavlja fantastican posao kao ministar odbrane, barem sto se tice promocije i unapredjenja nase vojne industrije i prodaje njenih proizvoda.

(уторак, 27. апр 2010, 23:00) - dijaspora [нерегистровани]

konacno

da dolazimo pameti i izvozimo to sto ocigledno znamo jako dobro. Iskustvo i praksa su nas ocigledno naterali da znamo a sad je vreme da se dobije i koja kinta za to.

Kad Svedska za koju se nezna kad su i gde ispalili poslednji metak razbija sa Boforsom, samo pratiti primer.

(уторак, 27. апр 2010, 21:57) - anonymous [нерегистровани]

Srbija

Svaka cast! Volim majku Srbiju, srce mi je puno kad cujem ovakve vijesti! Pozdrav iz RS
Srdjan

(уторак, 27. апр 2010, 21:51) - Student [нерегистровани]

Molim odgovor

A sta njemu konkretno zameraju ovi iz opozicije ???

(уторак, 27. апр 2010, 21:21) - Tikvan [нерегистровани]

BRavo

Bravo ministre!