Гужве за пререгистрацију возила

Уредба о царињењу возила са страним таблицама које не испуњавају еколошке стандарде почела је да се примењује. Власника таквих возила у Србији има око 80.000. Царински закон о пререгистрацији важи 90 дана.

Почела је да се примењује Уредба о царињењу возила са страним таблицама, које не испуњавају еколошке стандарде.

 

Власника таквих возила у Србији има око 80.000, а пошто је рок три месеца почеле су да се стварају гужве на шалтерима МУП-а.

Грађани кажу да је поступак компликован и да захтева много времена. Гужве на шалтерима стварају не само власници аутомобила са страним таблицама већ и они који имају возила са већом кубикажом, а желе да месец дана раније региструју возила и избегну нове више таксе које се очекују за неколико дана.

"У царини Београд нема већих гужви за пререгистрацију возила са страним таблицама. Најбитније је да се на време припреми сва потребна документација", рекао је Владан Николић инспектор царинарница Београд.

Потребно је овлашћење за управљање и регулисање не старије од 1.01.2008. године, саобраћајна дозвола оригинал и фотокопија, лична карта оригинал и фотокопија, изјава под моралном, материјалном и кривичном одговорношћу као и да су документа веродостојна. 

Ненад Нерић из Удружења грађана са СЦГ таблицама истакао је да је пререгистрација уређена тако да даје велике могућности за злоупотребу јер сви могу уз лажно овлашћење да оцарине возило.

Препоручује се да се аутомобили оцарине у месту становања ако постоји царинарница.

Царински закон о пререгистрацији важи за сва возила са страним таблицама 90 дана.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво