Читај ми!

Рафови са шећером празни, држава интервенише додатним количинама

Држава ће замрзнути цену комплетног шећера и до четвртка интервенисати на тржишту, рекао је председник Александар Вучић. Рафови са шећером ових дана су празни, иако редовно стиже у продавнице. Паковања од килограм, чија је цена замрзнута Уредбом, разграбе се одмах, јер јефтинији шећер покупују они који га користе у производњи.

Цена кристал шећера у паковањима од једног килограма ограничена је Уредбом Владе о замрзавању цена неких основних животних намирница, па уколико се и нађе у продавницама најчешће кошта између 80 и 90 динара.

Већих паковања има, али она по килограму коштају знатно више, неки пут скоро дупло јер њихове цене нису ограничене уредбом.

Шећера нема ни за кафу, а камоли за џем – због чије је сезоне кувања, кажу трговци, повећана тражња. Подсећају и да немају право да купцима ограниче количине.

"Бележимо изузетно велику тражњу за кристал шећером. Она је у прве три недеље маја дупло виша у односу на мај прошле године. Ми купце позивамо на одговорност, као и на солидарност", каже Милица Поповић из компаније "Делез Србија".

Да велике количине шећера по нижој цени, у договору са пословођама, купују пчелари и други којима шећер треба у производњи, објашњава председник Србије Александар Вучић. Поручује да ће Влада интервенисати на тржишту.

"Од данас ћемо заштити цену за комплетан шећер, интервенисаћемо са додатним количинама шећера, јер њега има. Разговарали смо са представницима обе шећеране и 20 трговинских ланаца и верујем да ће то све бити у реду. До четвртка ћемо интервенисати са 260 тона и решавамо проблем", поручује председник Вучић.

Привремене несташице шећера до краја недеље више не би требало да буде.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво