Читај ми!

Почео новосадски пољопривредни сајам, Србија и Мађарска имају важне резерве хране

Председник Србије Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан отворили су 89. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Србија и Мађарска су јаке пољопривредне земље и имају важне резерве хране и могу да рачунају једна на другу, поручио је мађарски премијер Виктор Обран. "Ако Мађарској недостаје нешто, ту смо, ако нама, зваћемо Будимпешту", рекао је председник Александар Вучић.

У склопу сајма, посетиоци ће моћи да погледају изложбе стоке, хране и пића, а представиће им се и осигуравајућа друштва, банке и друге институције уз бројне пословне и стручне скупове.

Свој дан имаће и сточари. Већ се зна да ће звезда изложбе бити четворогодишњи бик Велиша, као најкрупнији са 1.700 килограма. Удружење "Агропрофит" представиће једанаест излагача са 80 грла. 

Представљају се и ратари и воћари, а уз савремену механизацију, сајам је прилика и за трансфер знања, јер ће кроз низ семинара бити представљена најновија достигнућа. 

Дан земље партнера овогодишњег сајма – Мађарске биће 23. маја. Мађарска ће се представити на три локације и то у Хали 1 на националном штанду, потом у појединачним наступима још готово 50 компанија, као и у Аули Новосадског сајма и у Новосадском позоришту, где ће представити своје културно наслеђе.

Осим привреде, Мађарска ће представити и културно-историјске вредности и гастрономију кроз дегустације специјалитета мађарске кухиње и вина.

Ове године на сајму ће премијерно наступити и Мароко.

Отварању сајма присуствовали су и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, министар финансија Синиша Мали, покрајински премијер Игор Мировић и други бројни званичници.

Председник Вучић и мађарски премијер Орбан су пре званичног отварања одржали кратак састанак. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво