За субвенције 90 одсто аграрног буџета

Пољопривредницима кроз субвенције намењено 90 одсто овогодишњег аграрног буџета. Министарство пољопривреде наставиће да помаже произвођачима млека, каже државни секретар Жељко Радошевић.

Државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Жељко Радошевић изјавио је да је 90 одсто аграрног буџета за ову годину намењено пољопривредницима кроз разне субвенције.

"То је веома важно, јер смо трошкове смањили на минимум, желимо да са што озбиљнијим средствима кренемо према нашим пољопривредницима, да им помогнемо да ову економски веома сложену и тешку годину, заједнички преживимо, да очувамо тај важан сегмет", рекао је Радошевић приликом посете Јагодини.

Пољопривреда Србије, како тврди Радошевић, "из године у годину бележи спољнотрговински суфицит, између 600 и 700 милиона долара на годишњем нивоу".

Радошевић је истакао да је Министарство опредељено да увек стоји иза нашег пољопривредног произвођача. "Нама је индивидуални пољопривредни произвођач циљна група и трудићемо се да га свим нашим активностима и мерама, заштитимо".

Замољен да прокоментарише незадовољство произвођача млека и дувана, Радошевић је рекао да су ти проблеми "на задовољство произвођача разрешени".

Договорен је и већ реализован откуп 300 тона млека у праху преко Републичких робних резерви, прецизирао је Радошевић и истакао да Министарство "није у потпуности задовољно ефектима тих мера и радиће и даље да помогне произвођачима млека".

"Желим да кажем да су проблеми произвођача млека настали једним делом и као продукт пропуста неких других министарства", рекао је Радошевић.

Када је реч о произвођачима дувана, "Министарство је учинило значајан уступак према њима, договорено је да се осим 12.000 динара који су предвиђени према уредби о субвенционисању репроматеријала у ратарској и повртарској производњи, на то дода још 20.000 динара за произвођаче дувана".

Та средства се произвођачима дувана дају на бази оних површина које су биле пријављене 2008. године, а услов је да регистарација пољопривредних газдинстава буде извршена у 2009. години, прецизирао је Радошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи