Руске инвестиције у Србији 580 милиона долара

Инвестиције руских компанија у српску привреду премашиле су 580 милиона долара, а сада је најбољи моменат за инвестирање у Србију, рекао је потпредседник Привредне коморе Русије Георгиј Петров на пословном форуму у Москви.

Руске инвестиције у привреду Србије премашиле су 580 милиона долара, саопштио је потпредседник Привредне коморе Русије Георгиј Петров, говорећи на бизнис форуму "Перспективе инвестиција у Србију. Објекти приватизације."

Сада је најбољи моменат за инвестиције у српску привреду, нагласио је Петров, а пренела је агенција Итар-Тасс.

Према речима Петрова, приватизација се спроводи једном, а сада постоји реална могућност да се постане власник најпогоднијих српских предузећа, што ће омогућити да се постави база за дугорочну сарадњу.

Председник Привредне коморе Србије Милош Бугарин, чије је представништво у Москви организовало форум, навео је да је за последњих осам година робна размена између Русије и Србије порасла десет пута и износи четири милијарде долара.

Према речима Бугарина, између Београда и Москве успостављана је блиска сарадња у области банкарства.

Шеф Привредне коморе Србије је рекао да је тренутно руско банкарство представљено у Србији преко Банке Москве, а да се у перспективи очекује Гаспромбанка, што ће допринети даљем развоју економских односа између наших земаља.

Српски пословни кругови представили су на форуму потенцијалним руским инвеститорима конкретне пројекте у индустрији, енергетици, пољопривреди, туризму, области комуникационих услуга у оквиру планиране приватизације, навела је руска државна агенција.

Учеснике скупа, који се одржава под покровитељством руске привредне коморе, поздравила је и амбасадорка Србије у Русији Јелица Курјак.

Презентацију о перспективама инвестиција у Србији одржали су представници компаније Балкан капитал партнерс и Хипо алпе адриа банке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво