Помоћ јачању конкурентности

Расписан конкурс за доделу бесповратне помоћи малим и средњим предузећима у износу од 60 милиона динара. Средства се одобравају за припрему пословних планова, унапређење квалитета, стандардизацију, сертификацију, побољшање и развој технолошких процеса, производа и услуга.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и предузетништва расписала је конкурс за доделу 60 милиона динара бесповратне финансијске помоћи малим и средњим предузећима и предузетницима, пословним инкубаторима и кластерима за јачање конкурентности и иновативности.

Вредност појединачних износа помоћи је од 50.000 до 600.000 динара. Зантересовани предузетници остварују право на повраћај до 50 одсто трошкова одобреног пројекта. Рок за подношење пријава је 6. април.

Средства се одобравају за припрему пословних планова, увођење нових система квалитета, стандардизацију и сертификацију, побољшање постојећих и развој нових технолошких процеса, производа и услуга.

Конкурсом је обухваћена и израда специјализованог софтвера који је у функцији унапређења пословања, образовање менаџмента и запослених кроз специјалистичке обуке и унапређење безбедности и здравља на раду у оквиру заштите на раду и процену ризика радних места.

Циљ програма је пружање директне подршке развоју конкурентности и иновативности малих и средњих предузећа и предузетника а финансијска помоћ је намењена свима који желе да унапреде своју производњу или уведу нове стандарде у своје пословање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи