Читај ми!

Представништво Привредне коморе Србије у Израелу почело са радом

Представништво Привредне коморе Србије (ПКС) почело je са радом у Израелу, у Јерусалиму, као седмо представништво ПКС у свету. То је још један корак у оснаживању присуства српске привреде на глобално важним тржиштима, саопштио је ПКС. Директор Представништва је Александар Николић, донедавни директор набавке израелске Гаон групе.

Главни задатак Представништва биће да ојача везе између привредe, трговинe и науке Србије и Израела, технолошки високо развијене земље, као и да подстакне рад заједничких одбора у настојању стицања услова за споразум о слободној трговини, наводи у саопштењу Привредне коморе Србије.

У саопштењу се каже да се интересовање за сарадњу две привреде огледа у готово свим привредним гранама, са нагласком на ИКТ сектор, стартап консалтинг, здравство, пољопривреду и прехрамбену индустрију.

Додаје се да су наменска индустрија, сајбер, ИКТ услуге, третман отпадних вода и туризам такође су високо котирани за партнерство.

"Подстицање израелских инвестиција, у сектору некретнина, обновљиве енергије, руковођењу водних ресурса, животне средине, инфраструктуре, транспорта, уз повећање извоза из наше земље у Израел несумњиво ће бити главни задаци Представништва", изјавио је Александар Николић, директор Представништва, донедавни директор набавке израелске Гаон групе.

Представништво се налази у комплексу Маргалит стартап сити (JVP) у Јерусалиму.

Свечано отварање Представништва, које је најављено пре годину дана на потписивању Вашингтонског споразума, планирано је за новембар, у присуству председника ПКС Марка Чадежа. 

Ове године две земље обележавају и 30 година од успостављања дипломатских односа, закључује се у саопштењу Привредне коморе Србије.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво