Читај ми!

Еуробанкa и Директнa банка најавиле спајање

Еуробанк и Директна банка најавиле су склапање споразума о спајању пословања у Србији, чиме ће обједињена банка ће имати укупну активу од преко две милијарде евра, док ће тржишно учешће премашити 6,5 одсто, чинећи је седмом највећом банком у Србији.

Након окончања ове трансакције, Еуробанк ће контролисати око 70 одсто обједињене банке, док ће акционари Директне имати власништво над преосталих 30 одсто. Обе стране планирају даљи раст у следећих неколико година.

"Драго нам је што смо постигли договор са већинским власницима Директне о спајању две банке у Србији и формирању много јаче, веће и динамичније домаће финансијске институције. Ова трансакција одражава Еуробанк стратегију даљег проширења наших међународних активности и стварања додатне вредности за акционаре кроз циљане аквизиције, спајања или заједничка улагања. Спајање Еуробанк у Србији и Директне банке пружиће знатне предности како свим акционарима обједињене банке тако и клијентима, становништву и привреди, депонентима, запосленима и регулаторним телима", изјавио је заменик генералног директора Еуробанк Групе Ставрос Јаноу.

Формално окончање процеса спајања Еуробанк и Директне банке очекује се у последњем кварталу 2021. године након добијања неопходних одобрења надлежних регулаторних и надзорних тела.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво