Ускоро још један оператер фиксне телефоније

Либерализација у фиксној телефонији Србије, која је још увек под монополом очекује се током године, најавио генерални директор "Телекома Србија" Бранко Радујко.

"Још је само фиксна телефоније остала до краја недемонополизована", рекао је Радујко за јутарњи дневник РТС-а и додао да се либерализација очекује током године.

Радујко је истакао да су из "Телекома Србија", као јединог фиксног оператера у земљи, током прошле године више пута апеловали да се тај процес убрза, јер је добро тржиште само оно које је слободно, а самим тим и једино добре цене су оне које се формирају на слободном тржишту.

Процес о избору новог оператера у фиксној телефонији започет је са Републичком агенцијом за телекомуникације. Он подразумева дефинисање процедура и израду одговарајућих правилника који треба да доведу до либерализације у фиксној телефонији.

Указујући да Мобилна телефонија Србије, која је "апсолутно најпрофитабилнији део нашег пословања", послује у условима изузетно јаке конкуренције, директор тог јавног предузећа је упитао "зашто не бисмо били лидери и у области фиксне телефоније у региону".

Радујко је рекао да би власници - Влада Србије у износу од 80 одсто и компанија "Дојче телеком" - требало да одлуче о евентуалним изменама власничке структуре, оценивши да "Телеком" може да "послује и са оваквом власничком структуром".

"Телеком" је прошле године усвојио документ, односно стратешки план развоја компаније до краја 2012. године у којем су дефинисани пословни процеси и који показује да ће "Телеком" створити нове приходе и да ће непрестано расти оперативна добит компаније.

"Уколико власник буде у ситуацији да мора, или жели да прода део акција, то ће бити одлуке које су за менаџмент компаније легитимне", додао је Радујко.

Српска делегација у Давосу

Генерални директор компаније "Телеком", који је био члан српске делегације на четвородневном светском економском форуму у Давосу, је рекао да су се водећи политички лидери света сагласили да је криза изузетно озбиљно и да озбиљног решење нема уколико се сви битни учесници не укључе у њено решавање.

Према његовим речима, политичко-привредна делегација наше земље је највише истицала да је Србија веома богата у смислу људских ресурса, да има способне раднике и да је у последњих неколико година привукла много значајних инвеститора.

Радујко је навео да су нашу привреду представљале три успешне компаније, које раде у иностранству и да је договорено неколико атрактивних састанка који би могли да доведу до нових инвестиција у Србији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи