У Кини остало 20 милиона људи без посла

Без посла у Кини остало је око 20 милиона људи. То потврђује да ниједна земља није поштеђена финансијске кризе. Економски експерти процењују да ће раст кинеске привреде у овој години бити успорен.

Да ниједна земља није поштеђена финансијске кризе, потврђује и све већи број незапослених у Кини. Без посла у тој земљи је око 20 милиона људи.

Економски експерти предвићају да ће раст кинеске привреде у овој години бити знатно успорен.

Забринут због све већег броја незапослених, потврдивши да и кинеска привреда, као једна од најснажнијих у свету, трпи последице глобалне кризе.

"Око 20 милиона радника миграната, било је принуђено да се врате у родна села, јер су изгубили посао или не могу да га нађу. То ствара и додатне проблеме, јер се они тешко прилагођавају сеоском животу, рекао је председник централног радничког синдиката. 

У новембру производња у кинеским фабрикама пала је на најнижи ниво у последњих седам година. Више од седам хиљада компанија у провинцији Гуандонг обуставило је рад током прошле године.

"У фабрици где радим, смањује се производња. Прошле године отказ је добило око 100 људи,т ешко се послује".

Редови незапослених пред бироима рада су све већи, а како кажу кинески послодавци, отпуштања ће се наставити. До посла лакше долазе млађи и жене јер, како тврде власници фабрика, та радна снага се показала као много ефикаснија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи