Помоћ привреди од фебруара

Подстицајна средства привреди од милијарду евра бенифицираних кредита биће доступна од фебруара. На њих пре свега могу рачунати извозници у отежаним околностима привређивања, каже потпредседник Владе Божидар Ђелић.

Потпредседник Владе Божидар Ђелић рекао је да ће Влада Србије помоћи привреди кроз подстицајна средства од милијарду евра бенифицираних кредита.

Ђелић је приликом посете севојничкој Ваљаоници бакра и алуминијума најавио да ће та средства бити доступна од фебруара и додао да на њих, пре свега, могу рачунати извозници у ванредним и отежаним околностима привређивања.

Субвенционисана средства банкама биће упућена преко Фонда за развој. Потребно је, објашњава Ђелић, да капитал не буде скуп за домаћа предузећа, тако да држава мора да смањи камате за 3-4 одсто за произвођаче.

"Овај програм никако није подршка банкама већ предузећима", нагласио је Ђелић уз напомену да ће "Импол-Севал" Ваљаоница алуминијума Севојно имати нови инвестициони циклус од 24 милиона евра, а следи и нови циклус у "Ваљаоници бакра" од 10 милиона евра, тако да је веома важно да они не буду заустављани.

У разговору са руководством Ваљаонице алуминијума и бакра у Севојну Ђелић је рекао да је Влада покренула и преговоре са Европском комисијом да би добила "бар 400 милиона евра", такозване макрофинансијске подршке.

Ђелић је током посете Ужицу разговарао са иноваторима из тог краја и у сали Регионалне приведне коморе са привредницима ужичке регије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво