Потписан споразум о изградњи граничног прелаза код моста Братољуб

Три године од изградње, мост Братољуб требало би да буде отворен за саобраћај у марту наредне године. То је најавила министарка Зорана Михајловић која је у Братунцу са министром комуникација и транспорта Босне и Херцеговине потписала споразуме о изградњи заједничког граничног прелаза и о одржавању и реконструкцији више међудржавних мостова.

На левој обали Дрине уз мост Братољуб постављене су конструкције за заједнички прелаз са царинским терминалом.

"Једва чекамо да се отвори. Ми стално идемо тамо, ми смо везани једни за друге, њена је фамилија тамо, моја је овамо, а увек смо били заједно", каже Драган Драгичевић из Братунца.

"Ово је за нас пут развоја, отварањем новог моста и граничног прелаза доћи ће до нових инвестиција, нових радних места, а и сам живот мештана Љубовије и Братунца биће олакшан", додаје Милан Јовановић, председник општине Љубовија.

Да би се повезали и људи и привредници, а цео регион економски ојачао, Србија и Босна и Херцеговина ће уложити у заједничке инфраструктурне пројекте.

"Важан је једнако и споразум о 11 мостова које ћемо заједно реконструисати, пет мостова на Дрини ће реконструисати и одржавати Србија. Ја могу да кажем да је за неколико мостова завршена техничко-пројектна документација, да је новац обезбеђен у буџету владе Републике Србије, 15 милиона евра у наредне три године", истиче Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

И Савет министара је обезбедио средства, реконструисаће два моста на Сави и три на Увцу.

"Спојићемо два народа, спојићемо регију Србије и Босне и Херцеговине", наглашава Војин Митровић, министар комуникације и транспорта БиХ.

Уз мостове улаже се и у ауто-путеве. Уз потписане споразуме на Братољубу, Братољуб ће бити и први потврђен пројекат.

Мост дуг 227, широк 14 метара Србија је завршила пре три године, када се у марту наредне године заврши и заједнички гранични прелаз између Љубовије и Братунца биће око три километра. Дневно реку ту пређе око 5.000 људи, а уједно биће то и најкраћи пут за промет робе између овог дела Западне Србије и Сарајева.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво