Повeћана тражња за горивом

Због најављеног поскупљења горива, у Србији је ових дана повећана тражња. Зато на неким приватним пумпама повремено нема безоловног бензина и дизела, који се највише продају. У Нафтној индустрији Србије, међутим, кажу да је снабдевање уредно.

Грађани су у неким градовима због најављеног поскупљења горива почели да праве и резерве. Неки ради сопственог превоза, а неки због пољопривредних радова.

Упркос повећаној тражњи, на пумпама продају онолико колико купац жели, па неки купују на тоне, а неки, због празног резервоара, ни до куће не могу да дођу.

РТС-у се данас јавило више гледалаца из Београда, који кажу да су обишли пола града да би нашли безоловни бензин.

На приватним пумпама очекују да ће се ситуација стабилизовати у наредних неколико дана, за када је најављено и поскупљење.

Генерални директор ОМВ Србија Борислав Радосављевић каже да се стабилизација очекује у следећих пар дана са корекцијом цена нафтинх деривата.

"ОМВ чини све да се ситуација што пре стабилизује. До несташице неких деривата није дошло кривицом ОМВ или проузроковано од стране ОМВ", истакао је Радосављевић. 

У Нафтној индустрији Србије кажу да је снабдевање бензинских станица НИС Петрола свим врстама нафтних деривата уредно.

Испоруке теку по плану и у уобичајеним количинама. И у тој компанији оцењују да је тражња повећана због најављене промене цена, али кажу да успевају да одрже континуитет испоруке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи