Идуће недеље о улагањима "Фијата"

Овогодишњи план улагања италијанског "Фијата" у "Заставу" биће познат идуће недеље, након посете српске делагације Торину. Министар Динкић каже да у марту почиње производња "пунта" и да ће бити већа него прошлогодишња. Из Синдиката "Заставе" и даље траже састанак са државним врхом о судбини посла са "Фијатом".

Уговор са италијанским произвођачем предвиђа да "Фијат" у марту уложи 200 од укупно 700 милиона евра у "Заставу" и да производи два нова модела. Протеклих дана, међутим, стигле су најаве да би та инвестиција могла да буде успорена због економске кризе.

У Синдикату "Заставе" кажу да их охрабрује што "Фијат" не одустаје од улагања у "Заставу", али траже од Владе стратегију шта ће урадити уколико се то ипак догоди. У супротном, најављују протесте.

"Не знам шта добијамо тиме, али држава мора да размисли о томе шта се губи. Фијат не одустаје и за сада је то добра вест. Долазе са пројектима, са понудом да се прави "пунто", не знамо у којој количини", рекао је председник Синдиката "Заставе" Зоран Михајловић.

Пословодство "Заставе" одговара да произодња "пунта" зависи од тога колико ће "Фијат" обезбедити тржиште.

"Фијатова" брига за пласман 

Директор "Застава аутомобила" Зоран Радојевић каже да за сада нема прецизно дефинисаних тржишта, већ ће то чути од "Фијата".

"Њихова је брига око пласмана возила и од тога директно зависи обим", рекао је Радојевић.

Министар економије Млађан Динкић каже да ће прозводња "пунта" почети у марту и да би требало да буде четири пута већа него у прошлој години.

То ће, како оцењује, зависити од тога да ли ће бити потписан трговински споразум са Белорусијом и хоће ли Русија одобрити квоту за извоз од 10.000 аутомобила из Србије.

Коментаришући ставове Синдиката "Заставе", Динкић сматра да се код њих све чешће појављују идеје о управљању.

Динкић каже да синдикат треба да ради и додаје да ћемо "имати упосленост у Застави у већем обиму него у прошлој години у свим варијантама"

"За сада нема времена за састанчење. Не зависи производња пунта од Владе Србије, нећемо ми да га купујемо", рекао је Динкић нагласивши да треба сачекати повратак делегације из Торина.

Делагација министарства економије у Торино путује у среду, а министар Динкић ће им се придружити у петак, када ће саопштити план улагања "Фијата" у "Заставу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво