Златибор јефтинији за 15 одсто

Од недеље, преноћиште на Златибору 8 евра и јефтиније. За новогодишње празнике било 20.000 туриста дневно. Други део сезоне обележава конгресни туризам.

Зимовање на Златибору, где тренутно борави око 5.000 туриста, биће од недеље јефтиније за 15 одсто, најавио је саветник у Туристичкој организацији Златибора Јован Павловић.

Преноћиште у приватном смештају, према новом ценовнику, коштаће осам евра у центру тог туристичког места, рекао је он и додао да се може рачунати да ће на периферији бити још јефтиније, док ће најнижа цена полупансиона у неком од многобројних хотеле и одмаралишта износити 1.800 динара.

Павловић је оценио да је први део зимске туристичке сезоне карактерисала добра посећеност, нарочито током новогодишњих празника, када је на Златибору боравило и до 20.000 туриста дневно, док је за време школског распуста тај број био нешто мањи.

Уколико се остваре прогнозе метеоролога да ће наредних дана пасти снег, Златиборци се надају новим гостима којима би на располагању био и Ски центар "Торник".

Други део зимске сезоне на Златибору обележиће и конгресни туризам, јер већ у недељу у Хотелу "Палисад" почиње традиционално Саветовање агронома Србије, које ће окупити више стотина пољопривредних стручњака.

Истога дана, у "Чиготи" почиње тродневно саветовање финансијских и рачуноводствених радника Србије.

"Зимску сезону затвориће ловци крајем фебруара, када се на традиционалном Сабору ловаца Србије и хајци на вука очекује неколико хиљада учесника из земље и иностранства", најавио је Павловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи