Михајловићева и Чен Бо о проблемима због коронавируса

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са амбасадорком Kине у Србији Чен Бо и представницима кинеских компанија које реализују инфраструктурне пројекте у нашој земљи о проблемима узрокованим епидемијом коронавируса у Kини.

Зорана Михајловић је истакла да Србија и Kина имају челично пријатељство и да, као што је Kина увек била уз нашу земљу, тако ће Србија увек бити уз кинеске партнере и у лепим и у мање лепим околностима, као што је сада случај са епидемијом са којом се суочава.

"Србији су изузетно важни кинески радници и стручњаци и данас смо са компанијама које су радиле и раде на највреднијим и највећим инфраструктурним пројектима у Србији, као што су Пупинов мост, ауто-пут ‘Милош Велики‘, изградња брзе пруге Београд–Будимпешта и други, разговарали како да решимо проблеме узроковане епидемијом у њиховој земљи. Имамо пуно разумевања за тренутну ситуацију и Влада Србије и све српске компаније учиниће све што могу да помогну нашим кинеским партнерима да се превазиђу изазови", рекла је Михајловићева.

Министарка је у име Србије пожелела Kини да се што пре избори са проблемом епидемије вируса и додала да жељно очекује време када овакве проблеме више нећемо имати, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Амбасадорка Kине у Србији Чен Бо истакла је да се ради о проблему који утиче не само на кинеску, већ и светску економију, али и на сарадњу са Србијом у реализацији великих пројеката, те изразила захвалност Михајловићевој и Влади Србије на помоћи и разумевању.

"Суочавамо се са недостатком радника и инжењера из Kине, као и опреме. У питању је привремени утицај, епидемија се стабилизује, број оболелих се смањује и кинеске компаније су предузеле све мере да се негативни утицај епидемије смањи. Хвала медијима који прате ситуацију са епидемијом, као и свим српским грађанима на солидарности са кинеским народом", рекла је Чен Бо.

Састанку су присуствовали представници кинеских компанија "Шандонг", ЦРБЦ, ЦЦЦЦ & ЦРИЦ, "Пауер Чајна" и ЦМЕЦ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи