Још 60.000 ваучера за одмор у Србији, данас коначна одлука

Од почетка године подељено је свих 100.000 ваучера који са 5.000 динара субвенционишу одмор на некој од домаћих дестинација. Влада ће данас размотрити одобрење додатних средстава за нових 60.000 ваучера.

Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић истиче да Влада већ шесту годину заредом подстиче развој домаћег туризма кроз програм ваучери за одмор у Србији.

"У претходних пет година преко 380.000 наших грађана је искористило ову могућност, а за 40 дана ове године поделили смо и свих 100.000 вауера", рекао је Кнежевић.

Нагласио је да ће се данас на седници Владе разговарати о томе, као и да очекује да ће бити одобрена додатна средства за нових 60.000 ваучера.

"Свакако да ће то утицати на повећани туристички промет, пре свега када је реч о домаћем туризму, јер грађани који користе ваучере се задржавају минимум пет дана на нашим туристичким дестинацијама", наводи Кнежевић.

Указао је да су најпопуларније планине и бање.

"Оно што је суштина да грађани из великих градова као што су Београд, Нови Сад, Ниш или Лексовац одлазе у наше бање и планине и ту користе своје слободно време", додао је Кнежевић.

Када је реч о отказивању аранжмана кинеских туриста због коронавируса, Кнежевић каже да је то ситуација која је задесила глобално тржиште.

"Радимо на томе и спроводимо бројне активности како бисмо успели да савладамо тај изазов и да надоместимо евентуалне губитке од стране кинеских туриста", рекао је Кнежевић.

Додао је да смо прошле године имали раст од 58 одсто када је реч о ноћењима руских туриста, преко 30 одсто када је реч о ноћењима туриста из Турске, а ту је раст броја немачких туриста. "Тако да ћемо се усмерити на нека нова тржишта", додао је Кнежевић.

"Оно на чему такође радимо јесте уредба којом ћемо наставити да подстичемо наше домаће туристичке агенције које организовано доводе групе страних туриста у нашу земљу. У питању су групе од 15 и више страних гостију и на тај начин ћемо њих додатно стимулисати како бисмо довели више странаца у нашу земљу", нагласио је Кнежевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво