Михајловићева са британском амбасадорком о Моравском коридору

Изградња Моравског коридора, сарадња у области ваздушног саобраћаја, као и заједнички пројекат у циљу унапређења родне равноправности у Србији биле су теме састанка министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић са амбасадорком Велике Британије у Србији Шан Меклауд.

Зорана Михајловић је истакла да је Моравски коридор изузетно важан за Србију, те да је сарадња са компанијама "Бехтел" и "Енка", које су међу најбољим светским фирмама, веома добра.

"С обзиром на то да заједнички реализујемо овај значајни пројекат, желим да вас известим да све тече по уговореној динамици. Израда техничке документације за уређење Мораве је у току, ради се експропријација на преосталим секцијама, у завршној смо фази преговора за споразум о зајму", рекла је Михајловићева.

На састанку је било речи и о пројекту "Родно одговорно управљање", који Kоординационо тело за родну равноправност реализује са ресорним министарствима и UN Women, а који се финансира из британског Фонда за добру управу, те потреби заједничке сарадње у борби против родних стереотипа.

Саговорнице су се сагласиле да се у најскоријем року потпише и споразум о ваздушном саобраћају између две државе, с обзиром на то да су се за то стекли услови након Брегзита.

Амбасадорка Меклауд изразила је задовољство због успешне сарадње са министарством на чијем је челу Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара